Sanal Gerçeklik ile tanışın!

Sanal Gerçeklik Nedir?

VR (sanal gerçeklik), yazılım tabanlı bir dünyada var olan bir gerçek yanılsamasıdır. Sanal gerçeklik ya da Virtual Reality (VR), özel araçlarla kullanıcının algılamasını değiştirerek belirli bir deneyim yaşıyormuş gibi hissetmelerini sağlamayı amaçlayan herhangi bir sistem için kullanılan addır. 

Virtual Reality, 2014 lü yıllarda sadece Pc ortamında oluşturulan görüntülerin izlendiği bir ortam iken. Şimdi ise gerçek çekilmiş 360 fotoğraflar sayesinde neredeyse her alanı kapsar hale geldi. Artık oturduğunuz yerden dünyanın neredeyse tüm şehirlerini gezebilirsiniz. Gelişen teknolojinin verdiği imkanlar yaygınlaştıkça artık AVM ler ve fiziki mağazaları da bu teknoloji ile gezmek mümkün.

Sanal Gerçeklik Gözlükleri Nasıl Çalışır?

3D görsel etkisi, sanal gerçeklik cihazının içinde ve dışında bulunan, başta kızılötesi ışınlar ve jiroskoplardan oluşan pek çok farklı sensör ile sağlanıyor. Sensörler sürekli olarak takip edildiği için kafanızı çevirdiğinizde, başınızı salladığınızda ya da eğildiğinizde cihaz size tepki veriyor. Bu Gözlüklerin en popülerleri HTC Vive, Oculus rift , Playstation VR olmakla birlikte yanda bulunan video ile Oculus Rift ile tanışabilirsiniz.

Sanal Gerçeklik Uygulama Alanları

Sanal gerçeklik, ilk izlenimde oyun tabanlı olduğu düşünülse de; farklı sektörlerde ve konularda gün geçtikçe büyüyen uygulama alanları sunuyor. Şu anda dünyada ivme kazanan 5 temel kullanım alanından söz edilebilir: Eğlence, Mimarlık-İnşaat, Eğitim, Sağlık ve Kültür-Turizm.

Sanal Gerçeklik Sinemada Kullanımı

Bu videomuzda Warner Bros. stüdyosunun sanal gerçeklik deneyimini filmi ile birleştirdiğini görebilirsiniz. Birçok filminde de sanal gerçeklik deneyimini kullandığını görebilirsiniz. Ayrıca insanlara daha gerçekci hissettirmek için yüzlerine su fışkırtmaktadır. Su efekti yerine su sesini güçlü bir pompalama sitemi ile sizlere eşsiz bir deneyim yaşatmatadır.

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik Farkı

1- Sanal gerçeklik tamamen gerçek hayattan soyutlanmış bir deneyim sunuyorken, artırılmış gerçeklik gerçek hayatın üstüne inşa edilmekte ve onu daha interaktif kılmaktadır. 2- Artırılmış gerçeklikte, gerçek dünyaya halen dokunmaya devam edersiniz. Sanal gerçeklikte, gerçek hayattan koparak tamamen sanal dünyada yaşarsınız. 3- Sanal gerçeklikte deneyimlediğiniz ortam tamamen simüle edilmiş ve yeniden oluşturulmuş, gerçekte var olmayan bir ortamdır. Artırılmış gerçeklikte ise sanal olan gerçeğin yerini almamakta, onun yerine onu tamamlamaktadır. 4- Artırılmış gerçeklik uygulamalarını tıpkı herhangi bir mobil uygulama kullanır gibi kullanabilirken, sanal gerçeklik uygulamaları mutlaka tüm görüş alanınızı kaplayacak ve işittiklerinizi kontrol edecek bir gözlüğe ihtiyaç duymaktadır. 5- Artırılmış gerçekliğin ileri boyutuna, Karma Gerçeklik (Mixed Reality) denmektedir. Microsoft’un karma gerçeklik gözlüğü HoloLens, Google’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü olan Google Glass’den daha gelişmiş niteliklere sahiptir.
iconfinder_number-one_1288813

Planlama

Projeden beklentilerinizi ve yapılmasını istediklerinizi planlayıp, zaman planlamasını oluşturuyoruz.

iconfinder_number-two_1288820

Tasarım

Projenin ihtiyacına yönelik özel, etkileyici ve kullanıcı dostu tasarımlar çıkartıp sizin onayınıza sunuyoruz.

iconfinder_number-three_1288812

Geliştirme

Tasarım onayı sonrası projeyi, hedef müşteri odaklı ve içerik yönetim sistemi merkezli geliştiriyoruz.

iconfinder_number-four_1288819

Yayınlama

Başarılı demo testlerinden ve sizin onayınızdan sonra projenizi teslim edip yayına alıyoruz.

Referans görsellerimizden bazıları...

Hayallerinizi  Gerçeğe Dönüştürün!

SANAL GERÇEKLİK

Hayallerinizi sanal gerçeklik ile birlikte başka bir boyuta taşıyoruz.

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK

Genç ve dinamik kadromuzun yanı sıra çalışan ürünleri olması sebebiyle AR(Artırılmış Gerçeklik) uygulamalarının geliştirilmesi çalışmaları için ideal firmalardan biriyiz.

MOBİL OYUN

Sanal Gerçeklik ve Artırılmış Gerçeklik alanlarında oyun yazılımı yapmaktayız. Fikirlerinizi başka boyutlar kazandırıyoruz.